pakket 2
5 adviessessies
1
Wijkbepaling en aanpak
We bekijken de knooppuntwaarde van de plek(ken) waar aan gedacht wordt voor inplanting van deelmobiliteit, we werpen een licht op de cijfers over wagenbezit op die plek(ken). We stemmen de ambities uit klimaat- en beleidsplannen af op het toekomstig project en geven advies over parkeernormen.
2
Opstellen van een wijk- of buurtbevraging
Met een bevraging door ons opgemaakt, en met uw input, peilen we naar de noden van de buurt (sociale woonwijk én breder) en laten hen in eenvoudige taal en met pictogrammen kennis maken met het aanbod.
3
Analyse van bevraging en rollen van de verschillende stakeholders
In deze sessie ligt de focus op de analyse van de bevraging en eindigen we met een duidelijk kader over de verschillende stakeholders (gemeente, sociale huisvesting, organisaties) en regie-afspraken voor de daadwerkelijke uitrol van het project deelmobiliteit.
4
Aanbod deelmobiliteit en financiering
Zijn er al lopende cont(r)acten? Is er een autodeelactieplan? We brengen in bestaande, maar ook vooraf bij nieuw af te sluiten, contracten bij deelaanbieders sociale reflexen binnen, met de bril van de toekomstige gebruiker op. Daarbij focussen we ook op bijkomende financiering, extra subsidiekanalen, …
5
Laagdrempelige communicatie
Hoe ontgrendel of reserveer ik step, fiets, auto? We zetten in op zichtbaarheid van het aanbod in de buurt, want ‘zien doet gebruiken’. Bovendien is een aanspreekpunt cruciaal om vlot te laten gebruiken. We delen onze ervaringen over buddy-werking en storytelling met u.
6
Tussentijdse opvolging en bijsturing
Meten is weten: aan de hand van cijfergegevens over de eerste ontleningen, bekijken we de volgende stappen. We bekijken hoe we weerstanden of drempels nog verder kunnen wegwerken en werken met formules als rijtegoed, vouchers, … om het gebruik van deelmobiliteit te maximaliseren.
7
Bevraging na één jaar en analyse
Is de locatie waar je fiets/wagen/step oppikt en terugzet een handige plek voor jou? Hoe ver woon je zelf van deze locatie? Hoe beoordeel je het rij- en ontgrendelcomfort? Het zijn maar enkele zaken die we bevragen, idealiter na één jaar aanbod. Wij analyseren de antwoorden voor jou en doen suggesties ter opvolging.
8
Evaluatie en vervolgtraject
Wat maakt de buurt/het mobi-of hoppinpunt nog beter? We kijken naar flankerend beleid en wenden onze blik ook naar andere locaties in de gemeente, voor een eventuele uitbreiding van het aanbod deelmobiliteit.
